Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Νηπιαγωγείου


Μουσική Αγωγή

H επίδραση της μουσικής στην ψυχολογία και την αναπτυξιακή συμπεριφορά των παιδιών δρα σαν γέφυρα επικοινωνίας με το συναισθηματικό τους κόσμο και τα επηρεάζει θετικά από την εμβρυική κιόλας ηλικία . Τα αναρίθμητα οφέλη της δίνουν χαρά, δημιουργούν σχέσεις, απελευθερώνουν και ενώνουν τα παιδιά βοηθώντας στη συνειδητή ή ασυνείδητη ωρίμανση τους.

 

Αγγλικά

Η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας μπορεί να ξεκινήσει σε πολύ νεαρή ηλικία. Τα παιδιά έχουν αρκετά κίνητρα για να μάθουν μια δεύτερη/ξένη γλώσσα χάρη στη διάθεσή τους για νέες εμπειρίες. Η εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας στο βρεφονηπιακό σταθμό/νηπιαγωγείο εκθέτει τα παιδιά στην πολυγλωσσία σε πρώιμο στάδιο και τα φέρνει σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες. Στόχος μας να αγαπήσουν τα παιδιά τον κόσμο της Αγγλικής γλώσσας και αυτό να συμβάλει  ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων τους και στο σεβασμό της διαφορετικότητας. Το να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να μιλούν αγγλικά είναι ένα δώρο που μπορεί να εντείνει την εξέλιξή τους.

Messy Play

Το αισθητηριακό παιχνίδι που εγείρει όλες τις αισθήσεις των παιδιών με βασικά υλικά που όταν χρησιμοποιούνται λερώνουν. Με το συγκεκριμένο τύπο παιχνιδιού έρχονται σε επαφή με χρώματα, υφές  και νέα υλικά. Υπολογίζουν , ομαδοποιούν, ταξινομούν κλπ. Ενισχύεται η φυσική τους περιέργεια και χτίζουν την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση τους με το πιο διασκεδαστικό τρόπο.

 

Θεατρικό παιχνίδι (άνω των 2,5 χρ.)

Το θεατρικό παιχνίδι στις μικρές ηλικίες είναι ένα καθαρά δημιουργικό συμβάν που τους προσφέρει ικανοποίηση. Ένας τρόπος επικοινωνίας και έκφρασης που τα μυεί στο θεατρικό φαινόμενο. Με την θεατρική αγωγή τα παιδιά δεν μαθαίνουν πώς να γίνουν ηθοποιοί αλλά παίζουν ΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ. Εισπράττουν άμεσα χαρά, εκτονώνονται , κάνουν πραγματικότητα ότι έχουν στην φαντασία τους, μοιράζονται ιδέες , ενισχύουν την αυτοέκφραση τους. Με λίγα λόγια στο Be Kids  όταν παίζουμε θεατρικό παιχνίδι είμαστε ότι ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ…...

Γυμναστική (άνω των 2 χρ.)

Μιλώντας για άθληση στα παιδιά προσχολικής ηλικίας νοείται το στοχευμένο παιχνίδι όπου βελτιώνεται τόσο η φυσική τους κατάσταση όσο και η ψυχική τους γεμίζοντας τα με αυτοπεποίθηση. Αποκτούν επίγνωση του σώματός τους , συντονισμό και έλεγχο των κινήσεων τους. Γίνονται μέλη μιας ομάδας και συνεργάζονται με τελικό σκοπό να έρθουν σε επαφή με αθλήματα και το αθλητικό ιδεώδες.

Κηπουρική

Από τις πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για παιδιά. Μέσα από αυτή την απασχόληση όχι μόνο έρχονται σε επαφή με την φύση, αλλά χαλαρώνουν και ηρεμούν. Το πότισμα με το ποτιστήρι, το σκάλισμα με το σκαλιστήρι και γενικά όλες οι δραστηριότητες που αφορούν τα φυτά, και ιδίως το ανακάτεμα με το χώμα, είναι πολύ ευχάριστες. Μέσα από τέτοιες δραστηριότητες ενθαρρύνεται η τάση τους για εξερεύνηση, συλλέγουν πληροφορίες, έρχονται σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και μαθαίνουν να σέβονται την φύση.

Μαγειρική

Η μαγειρική δεν είναι απλώς η προετοιμασία για ένα γεύμα αλλά είναι μια διαδικασία πιο σύνθετη. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γευτούν γεύσεις και αρώματα, να γνωρίσουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό άλλων χωρών καθώς επίσης να μάθουν μαθηματικά, χημεία και γεωγραφία με ένα ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Μαθαίνουν να δουλεύουν ομαδικά και να έχουν στόχο. Αναθέτοντάς τους να κάνουν κάποια πράγματα τα παιδιά νιώθουν πιο όμορφα και απολαμβάνουν την ικανοποίηση ότι κάνουν κάτι με κάποιον ενήλικα.

Σκάκι

Για κάποιους το σκάκι είναι τέχνη. Για άλλους είναι επιστήμη. Πάνω απ’ όλα όμως το σκάκι είναι παιχνίδι. Όπως όλα τα παιχνίδια προσφέρει στους συμμετέχοντες του συναισθήματα χαράς, διασκέδασης, ευγενούς άμιλλας και δημιουργικότητας εξασκώντας σε μεγαλύτερο βαθμό την σκέψη και προσφέρει στο μυαλό μια άνευ προηγουμένου αποτελεσματική γυμναστική. Κάτι που φυσικά θα τα βοηθήσει να ενισχύσουν την νοημοσύνη τους.

Νέες Τεχνολογίες / Stem

Η εκπαίδευση αλλάζει και θέτει ως απαραίτητο στοιχείο στην ζωή των νηπίων την ενασχόληση με τις νέες τεχνολογίες με στόχο την δημιουργία μιας νέας γενιάς ανθρώπων, που αποκτούν την ικανότητα να επιλύουν προβλήματα (problem solvers) και να συμμετέχουν με αξιώσεις στον μελλοντικό ψηφιακό κόσμο.

Περιβαλλοντικά Προγράμματα

Όλα ξεκινάνε από την προσχολική ηλικία. Έτσι η περιβαλλοντική εκπαίδευση θα πρέπει να αποτελεί ένα ολόκληρο κεφάλαιο των σχολείων της πρωτοβάθμιας με βασικό σκοπό να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές/τριες τη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό και κοινωνικό του περιβάλλον, να ευαισθητοποιηθούν για τα προβλήματα που συνδέονται με αυτό και να δραστηριοποιηθούν, με ειδικά προγράμματα, ώστε να συμβάλλουν στη γενικότερη προσπάθεια αντιμετώπισής τους.

Εκπαιδευτικές δράσεις/Εκδρομές

Το ¨άνοιγμα¨ του σχολείου στην κοινωνία είναι αυτό που θα μπορέσει να συνδέσει τη γνώση που αποκτιέται με τις πραγματικές ανάγκες της ζωής.

Λένε για μας

  • Χρήστος Κατσαΐτης
    Το be kids για εμάς και για τον μικρό μας είναι η ιδανική επιλογή. Νιώθουμε τυχεροί  και σας ευχαριστούμε όλους που είστε για τον Νικόλα μας η δεύτερη οικογένειά του.
    Χρήστος Κατσαΐτης
  • Γεωργία Σάββα μητέρα Σέβης
    Η μικρή μου ξεκίνησε στο be kids by nikoletta nanouri όταν ήταν 10 μηνών.. εκεί μπουσούλησε, σηκώθηκε όρθια, περπάτησε. Το πιο σημαντικό για ένα γονιό όταν αφήνει το παιδί του στο σχολείο είναι να το βλέπει να πηγαίνει με χαρά και να περνάει όμορφα και δημιουργικά το χρόνο του!!! Συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνετε!! Πλέον 2,5 ετών πηγαίνουμε στο σχολείο τρέχοντας και όταν φεύγουμε έχουμε ένα πολύ μεγάλο χαμόγελο!! Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι το παιδί σου είναι στα καλύτερά χέρια!!
    Γεωργία Σάββα μητέρα Σέβης
  • Δάφνη Ζούμα μαμά Βασίλη και Φίλιππου
    Το Be kids έχει την πιο μεγάλη την πιο ζέστη αγαπησιάρικη αγκαλιά … Έτσι υποδέχεται καθημερινά τα παιδιά μας κ είμαστε ευγνώμων γι’ αυτό … Η καλύτερη επιλογή  που έχουμε κάνει για τους δύο μας γιους! Τα πρώτα 6 χρόνια ζωής του κάθε παιδιού είναι καθοριστικά. Πιστεύω πως όσα λόγια κ να γράψω θα είναι μικρά μπροστά στα τόσο μεγάλα και σπουδαία πράγματα που κάνει καθημερινά η ομάδα της be kids και λαμβάνεις από αυτήν Αγάπη, Ενσυναίσθηση, Γνώσεις ,Σεβασμός, Ήθος, Εμπειρία, Ασφάλεια , Φροντίδα κ αλλά πολλά!! Το σίγουρο είναι ένα. Το Be kids κ όλη η ομάδα του όταν θα έρθει η ώρα να το αποχωριστούμε θα είναι από τους δυσκολότερους αποχαιρετισμούς. Συνάμα όμως τα παιδιά μας θα είναι εφοδιασμένα κ εξοπλισμένα με τα καλύτερα εφόδια, όλα εκείνα τα σημαντικά και σπουδαία που θα τα συντροφεύουν για το μεγαλύτερο ταξίδι στο κόσμο των γνώσεων !!
    Δάφνη Ζούμα μαμά Βασίλη και Φίλιππου

Αν θέλετε να κλείσουμε ένα ραντεβού, επικοινωνήστε μαζί μας!