Δραστηριότητες Νηπιαγωγείου


Εκπαιδευτική Μέθοδος

Το υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό  πρόγραμμα του νηπιαγωγείου μας στηρίζεται στο Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας  και έχει ως βασικό σκοπό του να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτυχθούν ολόπλευρα συναισθηματικά ,σωματικά, νοητικά και κοινωνικά. Εργαλεία του στο έργο αυτό είναι:

Βιωματική μάθηση

Κατά τη βιωματική εκπαίδευση οι μαθητές είναι οι πρωταγωνιστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Εκείνοι βρίσκονται στο επίκεντρο του μαθήματος και σκοπός του είναι τα παιδιά να μαθαίνουν  κάνοντας συνδέσεις ανάμεσα στις προϋπάρχουσες γνώσεις τους και τις εμπειρίες που αποκτούν.

Παιγνιώδες τρόπος διδασκαλίας

Το παιχνίδι αποτελεί το δυναμικό πλαίσιο μάθησης και ανάπτυξης για τα μικρά παιδιά . Προσφέρει  τη δυνατότητα να εξερευνούν, να πειραματίζονται , να ανακαλύπτουν προβλήματα , να τα λύνουν, να κάνουν λάθη και να προβαίνουν σε εφαρμογή τους ιδεών με βάση τους δικούς τους ρυθμούς

Ομαδο-συνεργατικότητα

Το να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές στην εκπαιδευτική διαδικασία ισότιμα αναπτύσσοντας επικοινωνιακές και συνεργατικές δεξιότητες αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά θεμέλια των παιδιών. Το συνεργατικό πνεύμα δίνει την δυνατότητα να αποκτούν συνείδηση της ομαδικής ταυτότητας και να επιλύουν καθημερινά επικοινωνιακά προβλήματα.

Μέθοδος project

Η αλλιώς σχέδια εργασίας τα οποία αναδύονται από τα ενδιαφέροντα των παιδιών και αναπτύσσονται με την υποστήριξη του εκπαιδευτικού. Μια ανοιχτή διαδικασία μάθησης με κύριο άξονα τη μαθησιακή εμπειρία των παιδιών.

Διαθεματική προσέγγιση

Η οργανωμένη προγραμματισμένη εμπειρία μάθησης που συνδέεται με διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα γύρω από ένα θέμα όπου επιλέγει ο εκπαιδευτικός πάντα με κριτήριο επιλογής το ενδιαφέρον των παιδιών και τη δυναμική εμπλοκή τους στη μαθησιακή διαδικασία.

Λένε για μας

 • Χρήστος Κατσαΐτης
  Το be kids για εμάς και για τον μικρό μας είναι η ιδανική επιλογή. Νιώθουμε τυχεροί  και σας ευχαριστούμε όλους που είστε για τον Νικόλα μας η δεύτερη οικογένειά του.
  Χρήστος Κατσαΐτης
 • Γεωργία Σάββα μητέρα Σέβης
  Η μικρή μου ξεκίνησε στο be kids by nikoletta nanouri όταν ήταν 10 μηνών.. εκεί μπουσούλησε, σηκώθηκε όρθια, περπάτησε. Το πιο σημαντικό για ένα γονιό όταν αφήνει το παιδί του στο σχολείο είναι να το βλέπει να πηγαίνει με χαρά και να περνάει όμορφα και δημιουργικά το χρόνο του!!! Συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνετε!! Πλέον 2,5 ετών πηγαίνουμε στο σχολείο τρέχοντας και όταν φεύγουμε έχουμε ένα πολύ μεγάλο χαμόγελο!! Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι το παιδί σου είναι στα καλύτερά χέρια!!
  Γεωργία Σάββα μητέρα Σέβης
 • Δάφνη Ζούμα μαμά Βασίλη και Φίλιππου
  Το Be kids έχει την πιο μεγάλη την πιο ζέστη αγαπησιάρικη αγκαλιά … Έτσι υποδέχεται καθημερινά τα παιδιά μας κ είμαστε ευγνώμων γι’ αυτό … Η καλύτερη επιλογή  που έχουμε κάνει για τους δύο μας γιους! Τα πρώτα 6 χρόνια ζωής του κάθε παιδιού είναι καθοριστικά. Πιστεύω πως όσα λόγια κ να γράψω θα είναι μικρά μπροστά στα τόσο μεγάλα και σπουδαία πράγματα που κάνει καθημερινά η ομάδα της be kids και λαμβάνεις από αυτήν Αγάπη, Ενσυναίσθηση, Γνώσεις ,Σεβασμός, Ήθος, Εμπειρία, Ασφάλεια , Φροντίδα κ αλλά πολλά!! Το σίγουρο είναι ένα. Το Be kids κ όλη η ομάδα του όταν θα έρθει η ώρα να το αποχωριστούμε θα είναι από τους δυσκολότερους αποχαιρετισμούς. Συνάμα όμως τα παιδιά μας θα είναι εφοδιασμένα κ εξοπλισμένα με τα καλύτερα εφόδια, όλα εκείνα τα σημαντικά και σπουδαία που θα τα συντροφεύουν για το μεγαλύτερο ταξίδι στο κόσμο των γνώσεων !!
  Δάφνη Ζούμα μαμά Βασίλη και Φίλιππου

Αν θέλετε να κλείσουμε ένα ραντεβού, επικοινωνήστε μαζί μας!